U trendu

Panika u Češkoj: „Danas će eksplodirati 10 bombi“

Češka policija počela je da traga za bombama koje bi prema anonimnoj dojavi trebalo da eksplodiraju u podne ili popodne na najmanje 10 mesta širom Češke.

Prema anonimnoj dojavi bombe su između ostalog postavljene na železničkim stanicama u Pragu i Plzenu ili u sedištu gradskih vlasti u Pardubicama na istoku Češke.

„Anonimna osoba nas je telefonom obavestila da je podmetnuta bomba u Pragu na Glavnoj železničkoj stanici i drugim mestima u Češkoj. Nije obavestila samo policiju“, saopštila je portparol češke policije Marketa Janovska.

Policija nije obelodanila o kojim sve železničkim stanicama i institucijama se radi, ali češki radio javio je da policija evakuiše zgradu gradskih vlasti u Pardubicama, a Češke železnice obavestile su putnike da će zatvoriti na pola sata od podneva glavne železničke stanice u Pragu, Plzenu na zapadu zemlje i u Pardubicama.

Janovska je odbila da saopšti za medije kakve sve mere osim pirotehničkih provera preduzima policija.

Češke poreske obveznike svaka lažna dojava da je podmetnuta bomba košta nekoliko hiljada evra pošto na teren izlaze policija sa specijalno obučenim psima i vatrogasci.

Prema češkim zakonima za neslane šale anonimnih dojava da je negde podmetnuta bomba preti do osam godina zatvora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.