U trendu

Papa Franjo: Čast mi je što me Amerikanci napadaju

Papa Franja potvrdio je danas sve veće protivljenje konzervativnog desničarskog dela katoličke crkve u SAD i rekao da je „velika čast ako me Amerikanci napadaju“.

Franja je komentarisao svoje kritičare kada je dobio kopiju nove knjige „Kako Amerika želi da promeni papu“ autora Nikolasa Senezea na letu za Mozambik.

On će takođe posetiti Madagaskar i Mauricijus.

Portparol Vatikana Mateo Bruni pokušao je nakon toga da razjasni papine komentare, ističući da su oni došli u „neformalnom kontekstu“ i da Franja uvek pozdravlja kritike.

„Papa je želeo da kaže da kritiku uvek posmatra kao čast, posebno kada dolazi od autoritativnih mislilaca, a u ovom slučaju iz neke značajne zemlje“, rekao je Bruni.

U svojoj knjizi Seneze prikazuje žestoku kritiku Franje među američkim konzervativcima koji se protive njegovim stavovima o migrantima, Kini, njegovom poricanju kapitalizma sa slobodnim tržištem, njegovoj brizi o životnoj sredini i popuštanju crkvenih pravila o smrtnoj kazni i pričešću preudatih katolika. Neki su otišli toliko daleko da su Franju optužili za jeres.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar