U trendu

Parastos za stradale vojnike JNA u Tuzlanskoj koloni

BIJELJINA – Na gradskom groblju u Pučilima kod Bijeljine danas je služen parastos kod spomen-kosturnice za stradale vojnike JNA u „Tuzlanskoj koloni“ 1992, a potom su položeni venci i cveće.

Kako prenose „Nezavisne“, poslata je jasna poruka: to je bio zločin nad vojnicima koji nisu mogli da se brane i to nikada ne sme da se zaboravi.

Prethodno su učesnici posetili mesto stradanja vojnika na Brčanskoj Malti u Tuzli, odakle su se vratili na groblje u Pučile.

Okupljenima se na groblju u Pučilama obratio ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović, koji je podsetio da su Srbi stradalnički narod.

Milunović je istakao značaj jedinstva među Srbima zahvaljujući kojem danas „imaju Republiku Srpsku koju treba da čuvaju, jer je ona garancija slobodnog žvota za srpski narod“.

„Pozivam u ovim teškim vremenima da to jedinstvo bude što veće kako nas ne bi zadesila tragična sudbina iz naše prošlosti“, istakao je Milunović.

On je zahvalio svima koji su danas došli na obeležavanje 30 godina od stradanja vojnika JNA u Tuzli i istakao da se „na taj način čuva od zaborava jedan tako strašan zločin“.

Pored Milunovića, među prisutinima su bili porodice poginulih, preživeli iz kolone, predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Tu su bili i izaslanik srpskog člana Predsedništva BiH Boško Tomić, delegacija Narodne skupštine Republike Srpske i direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić, ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Ćorić, poslanik u Predstavičkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić….

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar