U trendu

Pašinjan: Vanredni parlamentarni izbori u Jermeniji 20.juna

JEREVAN – Premijer Jermenije Nikol Pašinjan saopstio je danas da je sa opozicijom dogovoreno da vanredni parlamentarni izbori budu održani 20. juna.

Pašinjan je na svom Fejsbuk nalogu napisao da se danas sastao sa šefom opozicione stranke „Prosperitetna Jermenija“ Gagikom Carukjanom i da je ocenjeno da su najbolji izlaz iz složene unutrašnje-političke situacije prevremeni parlamentarni izbori, prenose ruske agencije.

Premijer Jermenije je dodao da će, uzimajući u obzir razgovore koje je obavio sa predsednikom Armenom Sarkisijanom i šefovima drugih opozicionih stranka, izbori biti održani 20. juna.

Politička kriza u Jermeniji dobila je novi zamajac posle Pašnjanove neoprezne izjave o ruskim raketnim sistemima Iskander.

Prema izveštajima medija, zamenik šefa jermenskog generalštaba ismevao je premijera zbog te izjave, nakon čega je smenjen, a potom je i šefu generalštaba ponuđeno da podnese ostavku.

Oružane snage Jermenije potom su izdale saopštenje u kojem su zataržile ostavku Pašinjana, koji je to ocenio kao pokušaj puča i pozvao svoje pristalice da izađu na ulice.

U međuvremenu, opozicija je podigla barikade i postavila kamp u blizini parlamenta, ističući da ne žele pregovore sa vlastima i zahtevajući ostavku premijera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.