U trendu

Patolog veruje da je Epstajn izvršio samoubistvo

NJUJORK – Glavni patolog u Njujorku Barbara Sampson uverena je da je finansijer Džefri Epstajn umro u zatvoru tako što se obesio u zatvorskoj ćeliji gde je očekivao suđenje po optužbi za seks-trafiking, ali čeka više informacija pre nego što zvanično objavi uzrok smrti, javio je Njujork tajms, pozivajući se na neimenovanog gradskog zvaničnika.

Samson je potvrdila da je obavila autopsiju tela Epstajna, koje je pronađeno bez znakova života, prenosi Rojters.

Obdukciju je nadgledao privatni patolog u ime Epstajnovih zastupnika.
Na dan kada je Epstajn navodno izvršio samoubistvo, njegovi stražari radili su ekstremno prekovremeno, kako bi nadoknadili nedovoljan broj osoblja, izjavila je za AP osoba upoznata sa događanjima.

Izvor je rekao da je jedan od stražara radio prekovremeno pet dana za redom, dok je drugi imao obavezu prekovremenog rada.

Njujork tajms navodi da zatvorsko osoblje nije pratilo protokole, što je, kako se pretpostavlja, vodilo do Epstajnove smrti.

Agencije su ranije javile da je američkom finansijeru suočenom sa optužbama za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje bio ukinut nadzor protiv samoubistva pre nego što je oduzeo sebi život.

Pre dve nedelje 66-godišnjak je pronađen povređen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epstajn je bio pod dodatnim nadzorom.

Epstajn se nalazio u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula. On se izjasnio da nije kriv za optužbe.
U optužnici koja je teretila Epstajna navedeno je da je on namamio na desetine maloletnica u svoje luksuzne kuće kao i da im je plaćao za seksualne usluge.

Sredinom jula sud je odlučio da će on ostati u pritvoru do kraja suđenja.

Sudija je odbio Epstajnov zahtev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.

(Tanjug)

Napišite komentar