U trendu

Patrijarh i Božović o unapređenju odnosa SRB i CG

BEOGRAD – Srpska pravoslavna crkva se zalaže i angažuje na uspostavljanju punog uzajamnog poverenja, kao i ravnopravan položaj i saradnju svih naroda u regionu i, u tom cilju, očekuje podršku svih regionalnih državnih institucija, izjavio je patrijarh Porfirije.

Patrijarh je to rekao u razgovoru sa ambasadorom Srbije u Crnoj Gori Vladimirom Božovićem sa kojim je, između ostalog, razgovarao o iznalaženju što boljih mogućnosti za unapređenje odnosa i saradnje dve bratske države na korist svih naroda, crkava i verskih zajednica.

Porfirije je, kako je saopšteno na sajtu SPC, ambasadora Božovića primio juče u Beogradskoj patrijaršiji.

Ambasador Božović je čestitao patrijarhu Porfiriju ustoličenje u tron Svetog Save i tom prilikom mu uručio panagiju koju je srpskom prvojerarhu poklonio patrijarh carigradski Vartolomej.

Ambasador je, navodi se, zahvalio Patrijarhu na očinskim savetima kojima je posvedočio veliku ljubav kako prema svom narodu, tako i prema drugim narodima, rukovodeći se biblijskim načelom da smo svi zajedno deca Božja.

Patrijarh je, dodaje se, Božoviću i njegovoj porodici poželeo da predstojeći veliki praznik Vaskrsenja proslave u zdravlju i svakom dobru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.