U trendu

Patrijarh i Orban: Bratski odnosi od sustinskog znacaja

BEOGRAD – Patrijarh srpski Porfirije primio je danas u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu mađarskog premijera Viktora Obrana, sa kojim se saglasio da su prijateljski i bratski odnosi Mađara i Srba od suštinskog značaja za njihov napredak i izgrađivanje u kulturnom, društvenom, verskom i svakom drugom smislu, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

Kako se navodi u saopštenju, patrijarh Porfirije je na prijemu izrazio duboku zahvalnost za sve što je država Mađarska učinila i čini za Eparhiju budimsku i srpski narod.

On je tokom, kako se dodaje, „srdačnog i prijateljskog razgovora“, čestitao Orbanu na visokom državnom priznanju Ordenu Republike Srbije na velikoj ogrlici, kojim je danas odlikovan za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Mađarske.

Prijemu su prisustvovali članovi Svetog Arhijerejskog Sinoda: episkopi sremski Vasilije, bački Irinej i zvorničko-tuzlanski Fotije, kao i šef kabineta Patrijarha srpskog episkop marčanski Sava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar