U trendu

Patrijarh je bio spreman na ustoličenje po cenu života

BEOGRAD – Patrijarh Porfirije je bio svestan da ukoliko se ne obavi ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru Srpska pravoslavna crkva nema više šta da traži na Cetinju i da će manastir izgubiti bilo kakav religiozni značaj i postati kulturno-istorijski spomenik ili muzej.

To je za Televiziju Tanjug rekao lider Pokreta za promene Nebojša Medojević. On je ocenio da su događaji na Cetinju prethodnih dana deo organizovane zavere da se oslabi uticaj Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.
„Ti planovi nisu uzeli u obzir činjenicu da je patrijarh gospodin Porfirije bio spreman da ode i obavi ustoličenje na Cetinju po cenu života, U tom trenutku je premijer (Zdravko Krivokapić) tražio podršku Demokratskog fronta. Kolege Andrija Mandić i Milan Knežević su otišli kod premijera, uz dogovor sa mnom i pružili su mu snažnu podršku da vlada sprovede zakon, da obezbedi verski skup i da ne može da potpadne pod uticaj neformalnih grupa ili pod pritiske iza kojih stoji Demokratska partija socijalista“, rekao je Medojević

On je dodao da je Crna Gora danas sasvim drugačija i da su „maske konačno pale“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.