U trendu

Patrušev: SAD i NATO potcenili realnu situaciju u Avganistanu

MOSKVA – Potcenjivanje realne situacije u Avganistanu rezultat je preteranog samopouzdanja i nekompetentnosti američkih snaga i NATO saveznika, kao i njihovih obaveštajnih službi, izjavio je sekretar ruskog saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev za „Izvestiju“.

„Preterano samopouzdanje vojnih i političkih predstavnika SAD i njihovih saveznika o navodnoj potpunoj kontroli nad situacijom u Avganistanu dovelo je do neznanja i potcenjivanja prave situacije“, rekao je Patrušev na temu brzog talibanskog osvajanja Avganistana, preneo je TAS S.

Prema Patruševu, ovakav ishod bi mogao da se delimično pripiše „nekompetentnosti obaveštajnih službi SAD, Velike Britanije i ostaslih NATO članica“, koje „ili nisu uspele da sakupe podatke kako treba, ili su to loše učinili“.

„Takve loše računice su već viđene u svetu, posebno na Bliskom istoku, uključujući Siriju, Irak, i Libiju. Štaviše, logičan razlog za ono što se dogodilo u Avganistanu je uobičajno, isključivo oslanjanje Zapada na ispravnost svih svojih odluka“, dodao je Patrušev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.