U trendu

Peking salje 10.000 zdravstvenih radnika u Sangaj

PEKING – Nastojeći da suzbije epidemiju kovida-19 koja se brzo širi u Šangaju, najvećem kineskom gradu kineska vlada je poslala više od 10.000 zdravstvenih radnika iz cele zemlje u taj grad, ukljucujući 2.000 vojnih medicinskih radnika.

Rukovodstvo Šangaja je saopštilo danas da sprovodi masovno testiranje svih 25 miliona stanovnika, a proces tzv. dvofaznog zaključavanja ušao je u drugu nedelju, prenosi AP.

Iako su mnoge fabrike i finansijske kompanije uspele da nastave sa radom primenjujući izolaciju svojih zaposlenih, raste zabrinutost zbog potencijalnog ekonomskog uticaja produženog zatvaranja kineske finansijske prestonice i velikog centra za transport i proizvodnju.

Veoma zarazni soj korona virusa omikron BA.2 testira sposobnost Kine da održi svoj pristup nulte tolerancije prema korona virusu koji ima za cilj da spreči širenje epidemije izolacijom svih koji su testirani pozitivni, bez obzira da li imaju simptome ili ne.

Šangaj je pretvorio svoj sajamski prostor i druge objekte u masivne centre za izolaciju u koje se smeštaju ljudi sa blagim simptomima ili bez njih.

Kina je u prethodna 24 sata prijavila više od 13.000 novih slučajeva kovida-19 širom zemlje, od kojih su skoro 12.000 asimptomatskih.

Od toga broja približno tri čevrtine tj. oko 9.000 slučajeva registrovano je u Šangaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar