U trendu

Peking: Uzroci avionske nesrece nisu objavljeni

PEKING – Američki istražitelji nisu objavili nikakve informacije o uzroku nesreće mlaznog aviona kompanije Čajna Istern Erlajns u martu ove godine, saopštile su danas kineske vlasti.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Vang Venbin uputio je novinare na izveštaj Global Tajmsa u kom stoji da su američki istražitelji potvrdili Upravi za civilno vazduhoplovstvo Kine da nisu dali nikakve informacije novinarima, navodi AP.

Volstrit džornal je objavio da ima podatke na osnovu kojih tvrdi da je Boing 737-800 kineske kompanije pao na zemlju prednjom stranom okrenutom nadole i da je najverovatnije, namerno srušen.

Svih 123 putnika i devet članova posade poginuli su 21. marta kada je avion pao sa oko 8.800 metara dok je leteo iz Kunminga na jugozapadu Kine do Guangdžoua u blizini Hong Konga, prenosi AP.

Sedmočlani tim američkog Nacionalnog odbora za bezbednost u saobraćaju došao je u Kinu 2. aprila da pomogne u istrazi pada aviona američke proizvodnje, a njegov snimač podataka o letu analiziran je u laboratoriji u Vašingtonu.

Kineska avio-industrija, jedna od najvećih na svetu, imala je relativno malo nesreća poslednjih godina, navodi američka agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar