U trendu

Pendarovski: Lideri treba da osluškuju potrebe biznisa

SKOPLJE – Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski naglasio je danas da je saradnja između političara i biznis zajednice od ključnog značaja za razvoj zemlje i da je neophodno da savremeni lideri kreiraju svoje politike prateći zahteve biznisa.

Pendarovski je na otvaranju samita Makedonia 2025 u Skoplju istakao da je ovaj samit posvećen povezivanju biznis zajednice na unutrašnjem, regionalnom i međunarodnom nivou.

“Makedonia 2025 nikada nije nudio instant rešenja, već uvek su bili posvećeni dugoročnim inicijativama i rešenjima za implementaciju u cilju razvoja ekonomije”, rekao je Pendarovski.

Kako je naveo, na ovom samitu sreću se uspešni biznismeni, predstanici vlasti i diplomate koje razmenjuju skoncentrisano znanje, brojne veštine i biznis dostignuća.

Pendarovski je podsetio da dostignuća samita Macedonia 2025 imaju znatan uticaj na makedonsku ekonomiju i da to svakako utiče na dobrobit građana.

“Nadam se da će te u budućnosti nastaviti da se vodite vizijom za modernu Republiku Severnu Makedoniju, jer treba da pomažemo razvoju mladih u svojoj zemlji, koja treba da bude sa stalnim ekonomskim razvojem i uslađena svetskim trendovima”, objašnjava Pendarovski.

Ja sam, rekao je on, posvećen tome u skladu sa mojim ovlaščenjima, jer bez vladavine prava i slobodne i transparentne institucije nećemo poboljšati biznis klimu u zemlji.

“Konačno smo uspeli da kreiramo pozitivnu atmosferu i razvoj ekonomije da postane prioritet”, naglasio je makedonski predsednik.

On je istakao da je srećan što su teme iz oblasti životne sredine i održivosti u fokusu ovogodišnjeg samita Macedonia 2025 i da su nam potrebne novi izumi i ideji u toj oblasti.

Takođe, rekao je on, digitalizacija je, kao jedna od tema na Macedonia 2025, veoma važan sektor jer naša zemlja ima veliki potencijal u IT sektoru.

“Bitno je da investiramo u mlade ljudi i prva šansa za uspeh i prosperitet da im se da u njihovoj zemlji, kući”, zaključio je Pendarovski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar