U trendu

Peng Lijuen podstiče kulturnu razmenu Kine i Ekvadora

Peng Lijuen, supruga kineskog predsednika Si Đinpinga, sastala razgovarala je sa prvom damom Ekvadora Marijom de Lurd Alsivar o borbi protiv pandemije kovida-19 i kulturnoj razmeni dve zemlje.

Kako je prenela Kineska medijska grupa (CMG) razgovor je vođen u subotu u Velikoj dvorani naroda u Pekingu, u odaji ukrašenoj kineskim božurima i ekvadorskim ružama.

Peng je srdačno poželela dobrodošlicu Mariji Alsivar koja je zajednio sa predsednikom Ekvadora Giljermom Lasom prisustvovala ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Pozdravljajući napore Pekinga da bude domaćin Zimskih olimpijskih igara uprkos uticaju kovida-19, Alsivar je izrazila zahvalnost na pomoći Kine Ekvadoru u borbi protiv pandemije i poželela sportistima obe zemlje uspeh na Igrama.

Peng je za gošću iz Ekvadora organizovala predstavu Pekinške opere i upoznala je sa dugom istorijom i umetničkim karakteristikama Pekinške opere, navodi CMG i dodaje da su zajedno uživale u odlomcima iz klasika „Prodaj vodu“ i „Pijana konkubina“.

Alsivar je pohvalila odličan nastup umetnika i rekla da se nada da će u budućnosti naučiti više o tradicionalnoj kineskoj kulturi.

Peng je rekala da će zajednički napori biti uloženi u produbljivanje kulturne i međuljudske razmene i saradnje Kine i Ekvadora, kako bi se unapredilo međusobno razumevanje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar