U trendu

Pensilvanija: Rezultati će biti poznati do kraja dana

VAŠINGTON – Državni sekretar Pensilvanije Keti Bukvar rekla je da bi konačni rezultati predsedničkih izbora u toj saveznoj državi trebalo da budu poznati do kraja dana.

„Mislim da bi definitivno trebalo da znamo rezultate do kraja dana. Ima oko 550.000 kutija koje se i dalje obrađuju, neke su već obrađene, ali možda još rezultati nisu objavljeni. Ali da, uskoro će biti sve jasno“, rekla je Bukvar za CNN.

Za razliku od državnog sekretara, šef okruga Alegeni kod Pitsburga Rič Ficdžerlald kaže da neće svi glasovi iz Pensilvanije biti prebrojani danas.

„Od 35.000 kutija, za 29.000 znamo da ih nećemo prebrojati danas, jer je federalni sud naložio da se te kutije ne otvaraju pre 5.00 u petak. Takođe, imamo i oko 6.800 kutija koje su sporne iz drugih razloga. Neke su oštećene, negde se pocepala traka na vrhu kutije, i tako dalje. Tih 6.800 kutija ćemo početi da prebrojavamo u 9.00 u petak, takođe po naređenju federalnog suda“, preneo je AP njegove reči.

Rojters navodi da je u toj državi prebrojano oko 92 odsto glasova, da Tramp drži prednost sa 50,2 odsto naspram Bajdenovih 48,5.

Bajden je smanjio zaostatak za Trampom u Pensilvaniji, iako je aktuelni predsednik imao više od 600.000 glasova prednosti u odnosu na Bajdena, sada je razlika od oko 114.000, dodaje CNN.

Izveštač CNN iz Pensilvanije je rekao da „kada god pristigne veći broj glasova u izbornu komisiju, Bajden se približi Trampu.“

Pensilvanija nosi 20 elektorskih glasova, a prema projekcijama američkih medija (CNN, CBS, Glas Amerike), Bajden ima najmanje 253 elektorskih glasova, a najviše 264 (Foks njuz, NBC), dok su svi složni u oceni da Tramp ima 214.

Pobednik je kandidat koji prvi dođe do 270 glasova elektora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar