U trendu

Pensova grupa protiv politike afirmacije transrodne dece u školama

DE MOJN – Bivši potpredsednik SAD Majk Pens, pojačava svoj rad u Ajovi uoči moguće predsedničke kampanje 2024. godine, okupljajući konzervativce koji su protiv politike afirmacije transrodne dece u školama, poput one usvojene lane u istočnom okrugu Ajove.

Napori grupe Unapređenje američke slobode, koju je Pens formirao 2021. godine i finansiraju je njegove pristalice, uključivaće digitalne reklame, propagandne skupove, a možda radio i televizijski spotovi, preneo je AP.
Pensovi napori dolaze u trenutku kada bi sledeće nedelje savezni sud u Minesoti trebalo da razmatra slučaj, koji je pokrenula grupa koja zastupa roditelje učenika u školskom okrugu Lin-Mar kod Sedar Rapidsa.
Školski odbor Lin-Mara je prošle godine usvojio politiku koja omogućava učenicima da, bez dozvole roditelja, zatraže plan rodne podrške kako bi započeli društvenu tranziciju u školi.

Grupa koja predstavlja roditelje podnela je tužbu da poništi takvu politiku.

Snaga naše nacije je vezana za snagu naših porodica i ne možemo da stojimo skrštenih ruku dok radikalna levica pokušava da indoktrinira našu decu mimo roditelja, naveo je Pens u saopštenju.

Grupa Unapređenje američke slobode neće stati dok se roditeljska prava ne vrate u Ajovi i širom nacije, istakao je bivši potpredsednik SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.