U trendu

Pentagon: SAD bespomoćne pred ruskim hipersoničnim oružjem (video)

Sjedinjene Američke Države nemaju čime da se suprotstave ruskom hipersoničkom oružju, izjavio je predsednik Strateške komande Oružanih snaga SAD general Džon Hajten, prenosi „Biznis insajder“.

Govoreći na raspravi u Odboru za Oružane snage Senata, Hajten je istakao da Sjedinjene Američke Države nemaju sredstva za zaštitu direktno od supersoničnog oružja.

Prema njegovim rečima, jedini način zaštite su snage za obuzdavanje, koje uključuju trijadu i nuklearne kapacitete.

Putin je u svom obraćanju Federalnoj skupštini 1. marta predstavio najnovije rusko oružje, koje nema pandan u svetu.

Reč je o raketnim sistemima „Sarmat“, podvodnim dronovima, nuklearnim krstarećim raketama, vazdušnim raketnim sistemima „Kindžal“ i laserskom i hipersoničnom oružju.

(Sputnjik)

7 komentara
 1. Anonimni

  Najobicnija moskovska propaganda. Ne mogu ni da se odluce koliko brze od zvuka im lete te rakete. U jednoj vesti lete 20 puta brze od zvuka (‘oce to…kod Kranga u dimenziji X ) u drugoj 4, u trecoj „Putler rekao 2 puta“… Ne umeju vise ni da lazu kao nekad. Ali to prolazi samo kod ruskih podguznih muva.

  1. Rsv

   Jedno pitanje za vas, zasto komentarisete stvari o kojima ocigledno ne znate nista? Mislite da je propaganda? Na osnovu cega? Treba biti prilican poznavalac vojne raketne tehnike da bi zakljucio o cemu je tu rec? Nisu vam jasne razlicite brzine projektila a a ocigledno ne shvatate da se pricalo o 5-6 podpuno razlicitih projektila. Treba da cujete vodeceg strucnjaka za raketnu tehniku profesora mas. fakulteta Momcila Milinovica mada pitanje je da li bi ste bilo sta razumeli. Znate li razliku izmedju balistickog i krstareceg projektila? Ne verujem da bi znali da razlikujete maljutku od oniksa ali zato znate da je propaganda. Znate li da su prvog coveka, predmet, zivotinju u svemir poslali rusi? Znate li zasto su rusi od 60tih do sad u raketnoj tehnici uvek za 10-15 godina ispred ostatka sveta i da raketne motore amerikanci kupuju od rusa i danas? Brzina od 20 maha vam je cudna, a znate li da te brzine postize u visim slojevima atmosfere gde nema odpora pa su te brzine itekako moguce a do tamo ga nosi druga raketa nosac i tu pricamo o avangardu koji se sustinski razlikuje od kindzala tj cirkona koji u atmosferi postize do 10maha i to je tehnicki maksimum kretanja kroz vazduh… Pricalo se i o kalibru koji je krstareca raketa i nikakve slicnosti nema sa predhodnima on ima brzinu od oko 3maha i to samo pri obrusavanju na cilj a krstari podzvucno i korisceni su obilato u siriji i to je vama sve isto i sve vam je propaganda jer o tome ne znate nista.

 2. Pavle

  Sputnjikova propaganda

 3. Anonimni

  Nato bot

 4. dlugomir

  Kakve su ovo gluposti?! Čak i kad bi stvarno bili nemoćni (a nisu, manite se gluposti sa Sputnjika!) to nikad ne bi priznali.

 5. Anonimni

  Kakve su ovo gluposti?! Čak i kad bi stvarno bili nemoćni (a nisu, manite se gluposti sa Sputnjika!) to nikad ne bi priznali.

  1. KUM I

   Boze kako ste svi Amerski nastrojeni.Vojni lobi trazi lovu!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike