U trendu

Peskov: Ambasadori se vraćaju kada to bude imalo svrhu

MOSKVA – Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov i američki ambasador u Rusiji Džon Salivan vratiće se svojim dužnostima nakon konsultacija i kada to bude bilo korisno za razvoj rusko-američkih odnosa, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Obično se ambasadori vraćaju nakon konsultacija u svojim prestonicama nakon procene svrsishodnosti njihovog daljeg rada, a vidimo da su trenutni odnosi SAD i Rusije na najnižem nivou“, rekao je Peskov, prenosi TAS S.

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina poručio je i da američke neprijateljske mere koje su preduzete protiv njegove zemlje imaju određene posledice, a deo toga su ruske mere prema SAD, kao odgovor.

Peskov je naglasio da između dve zemlje postoje određeni diplomatski kontakti, kao što su jučerašnji razgovori sekretara Saveta bezbednosti Rusije Nikolaja Patruševa i američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivena na kojima se razgovara o aktuelnoj situaciji i da ako se posle toga to bude smatralo korisnim ambasadori će se verovatno vratiti i nastaviti da obavljaju svoje dužnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.