U trendu

Peskov: Apsolutno neprihvatljive reci Moravjeckog

MOSKVA – Zvanični Kremlj smatra neprihvatljivim reči premijera Poljske o „odgovornosti“ Rusije za situaciju sa migrantima na granici Poljske i Belorusije, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Poljski premijer Mateuš Moravjecki je prethodno izjavio da smatra da je Rusija „umešana“ u migracionu krizu na poljsko-beloruskoj granici, prenosi RIA.

„Smatramo apsolutno neodgovornim i neprihvatljivim reči poljskog premijera da je Rusija odgovorna za ovu situaciju. Ovo je apsolutno neodgovorna i neprihvatljiva izjava“, rekao je Peskov novinarima.

Agencija Rojters prenosi da je zvanični Kremlj danas okrivio Evropsku uniju za migrantsku krizu na granici između Belorusije i Poljske, navodeći da EU ne uspeva da održi sopstvene humanitarne vrednosti i pokušava da „zadavi“ Belorusiju planovima da zatvori deo granice.

Izbeglice iz Azije i sa Bliskog istoka sukobile su se sa poljskim graničnim stražarima ove nedelje dok su pokušavali da pređu granicu iz Belorusije i da bi bili potisnuti nazad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar