U trendu

Peskov: Cilj ruske akcije nije okupacija Ukrajine

MOSKVA – Vremenski okvir ruske vojne operacije u Ukrajini zavisi od toga kako ona bude napredovala prema ispunjenju njenih ciljeva, a to su demilitarizacija i denacifikacija, a ne okupacija Ukrajine, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ruska vojna operacija ima za cilj demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine“, saopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov uz napomenu da će vremenski okvir operacije definisati ruski predsednik Vladimir Putin, prenosi TAS S.

„Niko ne govori o okupaciji ukrajinske teritorije, ova reč je neprimenjiva ovde“, rekao je zvaničnik Kremlja.

On je pojasnio da je Putin opisao dva cilja ruske specijalne operacije za zaštitu Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR i LNR), kao demilitarizaciju i denacifikacija Ukrajine, a da jedno i drugo predstavljaju pretnju za rusku zemlju i narod.

Peskov je rekao i da će vremenski okvir zavisiti od rezultata i napretka operacije kao i da je normalno da ga definiše glavnokomandujući, navodi TAS S.

Zvaničnik Kremlja je izjavio i da većina Rusa podržava priznanje Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR, LNR) i da podrška vojnoj operaciji u Ukrajini, koje se sprovode na osnovu zahteva rukovodstva dve republike, neće pasti ispod tog nivoa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar