U trendu

Peskov: Moskva i Vašington sprovode sporazume

MOSKVA – Moskva i Vašington u izvesnoj meri, sprovode sporazume koji su postignuti na samitu održanom u Ženevi u junu, rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako je Peskov rekao, Sjedinjene Američke Države i Rusija održavaju kontakt o sajber-bezbednosti i strateškoj stabilnosti, prenosi agencija Tas s.

„Ugovori se primenjuju u nekom obimu, proces je krenuo, a to je vrlo složen proces i prerano je govoriti o bilo kakvim očekivanjima. Ono što je važno je to da postoji kontakt“, rekao je Peskov komentarišući situaciju oko rusko-američkog sporazuma.

Peskov je dodao da kontakti o sajber-bezbednosti i strateškoj stabilnosti se nastavljaju i da oni doprinose sprovođenju sporazuma koji su postignuti u Ženevi.

Ženeva će sutra biti domaćin nove runde rusko-američkih razgovora o strateškoj stabilnosti.

Rusku delegaciju predvodiće zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, dok će američku delegaciju predvoditi zamenica državnog sekretara Vendi Šerman.

Rjabkov je ranije rekao za Tas s da je Moskva planirala da temeljno razgovara o svim aspektima pitanja strateške stabilnosti, da proceni potencijalne rizike i izazove, kao i da razvije okvir za buduće zajedničke aktivnosti na terenu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.