U trendu

Peskov: Neuspešni pregovori sa SAD, postoje velika neslaganja

MOSKVA – Zvanični Kremlj ocenio je danas kao neuspešne ovonedeljne bezbednosne pregovore Rusije sa Sjedinjenim Državama i NATO-om, navodeći da postoji neslaganje oko fundamentalnih pitanja.

„Razgovori su pokrenuti kako bi se dobili konkretni odgovori na
konkretna pitanja. I utvrđena su neslaganja oko ključnih pitanja. To je loša stvar“, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi ruska agencija TAS S.

Peskov je dodao da Moskva „krajnje negativno“ gleda na predlog zakona o sankcijama koji su predstavile demokrate u američkom Senatu, i da to izgleda kao pokušaj pritiska na Moskvu, prenosi agencija Rojters.

„Nacrt novih antiruskih sankcija predložen u Kongresu SAD može se izjednačiti sa inicijativom za prekid odnosa, pošto će neminovno uslediti adekvatan odgovor Rusije“, rekao je Peskov novinarima.

Komentarišući činjenicu da sankcije mogu biti uvedene i protiv „Severnog toka 2“, Peskov je podsetio da je reč o komercijalnom projektu i da je besmisleno da se dovodi u vezu sa bezbednošću.

„Dovođenje u vezu ‘Severnog toka 2’ sa bezbednosnim pitanjima u Evropi je apsurdno. To je još jedna potvrda o tome šta stoji iza svega toga. Pokušaji pritiska na Rusiju, pokušaji nelojalne ekonomske konkurencije i tako dalje“, ocenio je on.

Dodaje i da Moskva osuđuje nacrt novih američkih sankcija protiv Rusije, jer to „otežava tok pregovora, iako neuspešnih“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar