U trendu

Peskov: Optužbe iz SAD neosnovane, nismo se mešalI u izbore

MOSKVA – Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je danas tvrdnje američkih obaveštajnih službi o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD prošle godine kao neistinite i neosnovane, prenosi TAS S.

„Rusija se nikada nije mešala u američke izbore. Ne slažemo se sa zaključcima izveštaja koji se tiču naše zemlje. Rusija se nije mešala u prethodne izbore i nije se mešala u izbore 2020. godine na koje se ovaj izveštaj odnosi. Rusija nije bila umešana u kampanje protiv bilo kog od kandidata“, naglasio je portparol ruskog predsednika.

TAS S prenosi da je Peskov rekao da je izveštaj američkih službi pogrešan i da su optužbe prema Rusiji apsolutno neosnovane, bez ikakvih dokaza.

U utorak je Kancelarija direktora Nacionalne obaveštajne službe objavila procenu obaveštajne zajednice o stranim pretnjama na američkim predsedničkim izborima 2020. godine.

Između ostalog taj izveštaj tvrdi da su ruske vlasti navodno pokušale da diskredituju aktuelnog predsednika Džoa Bajdena i njegovu Demokratsku stranku tokom prošlogodišnje predizborne kampanje, navodi agencija.
TAS S, prenosi da će vlasti SAD na osnovu tih nalaza uvesti nove sankcije.

Peskov je izrazio žaljenje Kremlja što se neosnovane tvrdnje o mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD, koje se zasnivaju na nekvalitetnim izveštajima, koriste kao razlog za moguće nove sankcije.

Prema rečima ruskog zvaničnika, ovo će dodatno našteti već narušenim rusko-američkim odnosima, a ovakav pravac u politici SAD je daleko od podsticanja bar nekih napora i ispoljavanja bilo kakve političke volje kako bi se odnosi dve države normalizovali, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.