U trendu

Peskov pozvao vlasti obe Koreje da se suzdrže od provokacija

MOSKVA – Portparol Kremlja Dmitrij Peskov pozvao je vlasti obe Koreje, kao i druge uključene strane, da se suzdrže od daljih provokacija kako bi se izbegla eskalacija bezbednosne krize na dalekom Istoku.

Peskov je, komentarišući najnovije incidente u blizini demarkacione linije između Severne i Južne Koreje, rekao da je situacija već dovoljno teška i da je ne treba pogoršavati, prenose RIA Novosti.

Na pitanje o potencijalnom napadu Irana na Saudijsku Arabiju, Peskov je rekao da Rusija nema takva saznanja niti je jasno odakle ona potiču.

Peskov je, na redovnoj konferenciji za medije, komentarisao i odluku Rusije da suspenduje primenu Crnomorske inicijative o žitu.

„Predsednik Putin i Erdogan imali su juče veoma dug razgovor i pregovori se nastavljaju. Ali, zbog nemogucnosti Rusije da garantuje bezbednost prolasku brodova kroz sigurnosni koridor suspenzija i dalje ostaje na snazi“, rekao je Peskov.

Na pitanje o odluci Varšave da na granici sa Kalinjingradskom oblašću podigne barijeru Peskov odgovara da je to unutrašnje pitanje Poljske i da bi trebalo biti postavljeno njihovim vlastima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.