U trendu

Peskov: Prerano je razgovarati o Putinovoj kandidaturi za predsednika 2024.

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin još nije saopštio da li će se kandidovati za predsednika 2024. godine, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Za sada nismo raspoloženi za izbornu kampanju – Putin ima mnogo posla. Nismo čuli nikakve najave od njega da li će se kandidovati za predsednika ili neće. Dakle, još je malo prerano. Samo treba da budemo strpljivi“, rekao je Peskov za list Izvestija, odgovarajući na pitanje da li je Putin već odlučio da se kandiduje za reizbor.

Pres-sekretar predsednika Rusije je takođe primetio da je u kontekstu ruske operacije u Ukrajini bilo predloga da se odlože predstojeći septembarski regionalni i lokalni izbori u zemlji i predsednički izbori 2024. godine.

„Ali, čuli smo da je predsednik poručio u Saveznoj skupštini da ovi i drugi izbori treba da budu održani, da je to sastavni deo razvoja našeg društva i političkog sistema“, naglasio je Peskov.

Predsednički izbori u Rusiji zakazani su za 2024. godinu.

Prema pisanju ruskog lista, Putin je u julu prošle godine istakao da bi sama činjenica da ima pravo da bude izabran za novi mandat stabilizovala situaciju u Rusiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar