U trendu

Peskov: Presuda izrečena Navaljnom neće promeniti politič

MOSKVA – Malo je verovatno da će presuda u slučaju opozicionara Alekseja Navaljnog promeniti političku situaciju u Rusiji, saopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Politička situacija u zemlji je prilično višeslojna, pripremamo se za parlamentarne izbore u septembru, odigrava se više različitih procesa, formiraju se nove političke stranke, rekao je Peskov i istakao da je malo verovatno da će presuda u slučaju Navaljni imati nekog značajnijeg uticaja na ove procese.

Portparol Kremlja je takođe rekao da nije upoznat sa bilo kakvom reakcijom predsednika Vladimira Putina na presudu u slučaju Navaljni, prenosi TAS S.

Znate da se tradicionalno udržavamo od komentarisanja sudskih presuda, a to će i ovoga puta biti slučaj, rekao je Peskov i dodao da ni on ne namerava da iznese ličnu procenu presude.

Sud u Moskvi je 2. februara uslovnu kaznu zatvora izrečenu Navaljnom u korupcionaškom „slučaju Iv Rošer“ zamenio zatvorskom kaznom u trajanju od 3,5 godine. Prema nezvaničnim informacijama, Navaljnom će kazna biti skraćena na oko 2,5 godine, zbog vremena koje je proveo u kućnom zatvoru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.