U trendu

Peskov: Ruski zvanicnici nisu govorili o upotrebi nukoruzja

MOSKVA – Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da ruski zvaničnici nikada nisu govorili o mogućoj upotrebi nuklearnog oružja, ali i da se to pitanje potencira na Zapadu.

„Smatramo da su takva pitanja neprihvatljiva sama po sebi, da ne govorimo o takvim spekulacijama“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje da li Rusija gleda na upotrebu nuklearnog oružja kao na moguću opciju, prenela je agencija TAS S.

Portparol Kremlja je istakao da „u ime Rusije niko nikada nije spekulisao po tom pitanju“.

„Spekuliše se u evropskim prestonicama i na drugim mestima, što podiže tenzije u potencijalno opasnom području, gde je to neprihvatljivo“, kazao je Peskov.

Portparol Kremlja nije govorio ništa o sadržaju razgovora između direktora spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije (SVR) Sergeja Nariškina i direktora američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijama Bernsa.

„Ne govorim o sadržaju razgovora“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li je Berns preneo neke konkretne poruke ruskoj strani tokom razgovora, prenela je RIA Novosti.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je prethodno da su Berns i Nariškin na sastanku u Ankari razgovarali o „osetljivim pitanjima“.

„Kontakt između Bernsa i Nariškina inicirala je američka strana. Teme o kojima se tamo razgovaralo bile su osetljive prirode. Dijalog se vodi, ali nije sistemskog karaktera,“ rekao je Rjabkov za RTVI.

Prema njegovim rečima, Moskva ne želi da prekida odnose sa Vašingtonom, ali ako Vašington odluči da odnosi sa Moskvom im nisu potrebni, to će se i desiti.

Kako je istakao, razgovore Nariškina i Bernsa u Ankari inicirala je američka strana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar