Peskov: Tvrdnje Vašingtona zabuna, RUS jos sprema odgovor

MOSKVA – Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da Moskva tvrdnje Vašingtona da je dobio odgovor od Rusije o bezbednosnim garancijama, smatra zabunom i da je reč o drugim pitanjima, a da se „konsolidovan“ odgovor priprema.

„Ne, tu je došlo do zabune, to su bila druga razmatranja, koja su se bavila nešto drugačijim pitanjima“, rekao je Peskov, prenosi agencija RIA Novosti.

Dodao je da će o tome kada će biti dostavljen odgovor SAD-u odlučiti predsednik Vladimir Putin.

Prethodno je zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandar Gruško demantovao da je Rusija poslala SAD odgovor na predloge za bezbednosne garancije.

Visokorangirani diplomatski izvor izjavio je za RIA Novosti da je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov poslao pitanja ministrima spoljnih poslova NATO-a, kao i američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu, o tome kako Alijansa razume princip nedeljivosti bezbednosti.

Dodao je da Moskva nastavlja da priprema „konsolidovan“ odgovor SAD-u i NATO-u o bezbednosnim garancijama, a da se poruka Lavrova odnosi na to kako Zapad razume princip „nedeljivosti bezbednosti“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.