U trendu

Peskov: Važni razgovori sa saveznikom i prijateljem Rusije

MOSKVA – Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je danas da će ruski predsednik Vladimir Putin sutra u Sočiju razgovarati sa srpskim kolegom Alekdandrom Vučićem o „saradnji dve zemlje na obostranu korist“.

On je istakao da će to biti „veoma važni razgovori sa saveznikom i prijateljem Rusije“, prenosi Tas s.

„Naši bilateralni su posebne prirode. Oni su sveobuhvatni kada je reč o saradnji i interakciji na obostranu kroist, kako u trgovini i ekonomiji, tako i u insticijama, o čemu će sigurno biti reči tokom sutrašnjeg susreta“, naveo je Peskov.

On je odgovarajući na pitanje novinara rekao da bi cena gasa za Srbiju mogla da bude jedna od tema tokom sutrašnjeg razgovora dvojice lidera.

„Gospodin Vučić je više puta izjavio da će pokrenuti to pitanje, pa se razgovor o tom pitanju može očekivati“, naveo je Peskov.

Vučić, koji će se sutra u Sočiju sastati sa Putinom, više puta je najavio da će u razgovoru tražiti nižu cenu gasa za Srbiju.

Vučić je danas izjavio da su rezerve gasa naše zemlje pale na 128 miliona metara gasa kubnih i da ćecena gasa biti jedna od najvažnijih tema u razgovoru sa Putinom.

On je ocenio da je cena gasa „za nas od presudnog značaja“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.