U trendu

Peskov: Vlast još ne razmatra punu mobilizaciju

MOSKVA – Odluka o delimičnoj mobilizacije doneta je zbog toga što se Rusija u Ukrajini suočava sa vojnim potencijalom NATO i drugih neprijateljskih zemalja, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ruski predsednik Vladimir Putin je u svom obraćanju rekao kako su se uslovi promenili tokom specijalne vojne operacije. Predsednik Putin je bio taj koji je rekao da smo zapravo suočeni sa vojnim potencijalom NATO i niza drugih zemalja koje su nam trenutno neprijateljske“, rekao je Peskov na konferenciji za novinare, a prenela je ruska agencija TAS S.

Portparol Kremlja je ponovio izjavu od prošle nedelje da vlasti još ne razmatraju punu mobilizaciju.

Takođe je precizirao da će ruska vlada vrlo brzo objaviti koje kategorije građana će biti izuzete od mobilizacije rezervista sa vojnim iskustvom.

Peskov nije želeo da u razgovoru sa novinarima komentariše mogućnost zatvaranja granica kako bi se sprečilo da građani izbegnu poziv na mobilizaciju, preneo je Rojters.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ranije danas ukaz o delimičnoj mobilizaciji, prvoj u Rusiji od Drugog svetskog rata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.