U trendu

Pet privedeno u potrazi za napadačem u Strazburu

U policijskoj potrazi za čovekom koji je izveo napad na Božićni vašar u Strazburu petoro ljudi je privedeno, ali on je još u bekstvu, rekao je danas državni sekretar francuskog ministarstva unutrašnjih poslova Loran Nunjez.

Nunjez je rekao za radio Frans Enter (France-Inter) da je moguće da je napadač pobegao u susednu Nemačku kao i da još nije ustanovljeno da je terorizam motivacija za napad u kome je ubijeno troje ljudi, a 15 je povredjeno.

On je rekao da treba biti „obazriv“ oko kvalifikacija tog dela.

Francuski zvaničnik je rekao da je napadač poznat policiji zbog brojnih krivičnih dela koja nisu vezana za terorizam, i da nikad nije počinio neko delo vezano za terorizam.

Kako je rekao njega su obaveštajne službe pratile kada je primećeno da se verski radikalizovao ali da nikad nije davao znake da prelazi na delo.

„Teroristička motivacija ovog čina još nije ustanovljena“, rekao je Nunjez.

Dok vlasti pozivaju ljude u okolini da ostanu u svojim kućama gradonačelnik Strazbura Rolan Ris rekao je danas za televiziju BFM da život mora da ide dalje da grad ne bi popustio pred „teroristom koji pokušava da poremeti naš način života“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.