U trendu

Petkov pozvao građane da doniraju mesecnu platu za Ukrajinu

SOFIJA – Bugarski premijer Kiril Petkov pokrenuo je javnu kampanju u kojoj od bugarskih građana traži da doniraju mesečnu platu u fond za pomoć Ukrajini.

„Pozivam svakog bugarskog građanina koji zaista želi da pomogne Ukrajini da donira platu poput mene. Reči su lake, dela su teška, vreme je da objave na Fejsbuku postanu sredstva za Ukrajinu“, napisao je Petkov u objavi na društvenoj mreži, prenosi Euraktiv.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba zahvalio se bugarskom premijeru za pokretanje javne kampanje za prikupljanje sredstava za Ukrajinu i pomoć u jačanju njihove odbrane.

„Ovaj potez pokazuje pravu bugarsku solidarnost sa Ukrajinom. Dobro sam to osetio kada me je prošle nedelje u Sofiji ugostio premijer Petkov“, objavio je Kuleba na Tviteru.

Poziv bugarskog premijera dolazi usred neslaganja u vladajućoj koaliciji koju čine četiri partnera oko toga da li Bugarska treba da pošalje oružje Ukrajini, navodi Euroaktiv.

Petkov je objasnio da slanje vojne pomoći Ukrajini zahteva političko i društveno jedinstvo i rekao da će nastaviti da radi na tome da Bugarska ima jedinstven stav.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.