U trendu

Pič se građanima BiH obratio videoporukom

SARAJEVO – Specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuart Pič, koji boravi u Sarajevu, obratio se građanima BiH video porukom i saopštio da je premijer Boris Johnson tražio od njega da preuzme ovu funkciju kako bi podržao napore njegove zemlje širom regiona.

“Vlada Velike Britanije želi siguran Zapadni Balkan sa jakim, demokratskim institucijama i snažnom vladavinom prava. Danas sam u Sarajevu u sklopu moje prve posete kao specijalnog izaslanika u BiH. Sjajno je ponovo biti ovde. Ja već dugo radim u javnoj službi, na poslednjem poslu sam bio visoki oficir u NATO-u, a pre toga na važnim pozicijama u vojsci Velike Britanije”, kazao je Peać u poruci objavljenom na Tviteru britanske Ambasade u BiH.

Naveo je da će na novoj poziciji specijalnog izaslanika spojiti lično iskustvo s najboljim iskustvima britanske diplomatije, sigurnosti i trgovinskih odnosa.

“Da pružim podršku političkim rešenjima i promovišem evroatlantske integracije. Tokom moje posete BiH sastajem se sa visoko rangiranim političarima, agencijama za sprovođenje zakona, parlamentarcima i, veoma bitno, sa mladim akterima u civilnom društvu koji rade na promociji mira i pomirenja“, naveo je Pič.

Rekao je da se raduje bliskoj saradnji sa svim partnerima uključujući i visokog predstavnika i međunarodne saveznike u pružanju podrške onima koji su posvećeni postizanju napretka u BiH.

Peać je jučer doputovao u BiH i sastao se sa članovima Predsedništva BiH, a nakon toga i sa visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom, kao i sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metju Fildom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.