U trendu

Pilot greškom javio da je avion otet, uleteli specijalci (video)

Pilot avio-kompanije Džetblue greškom je obavestio kontrolu letenja da je avion otet, a da bi sprečili prilazak aviona terminalu, viče desetina pripadnika aerodromske policije opkolilo je letelicu na njujorškom aerodromu „Džon F. Kenedi“ koja je trebalo da poleti za Los Anđeles.

Na licu mesta bili su pripadnici Odeljenja za unutrašnju bezbednost i FBI.

Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo saopštila da se dogodio problem sa radio-opremom kada je pilot trebalo da poleti, ali se kasnije ispostavilo da je sistem za radio-vezu otkazao i da su piloti prestali da komuniciraju sa kontrolorima letenja.

Dramatičan video koji su snimili putnici u avionu prikazuje kako pripadnici specijalnih policijskih jedinica upadaju u avion i pretražuju ga.

Putnicima su naredili da podignu ruke uvis.

Pilot je navodno rekao kontrolorima da ima problema sa radio-vezom, ali se ispostavilo da je greškom upotrebio šifru za otmicu.

U jednom trenutku pilot je podigao parče hartije na kome je bio zapisan broj njegovog mobilnog telefona kako bi policija mogla da ga pozove i sazna šta se dogodilo, preneo je „Njujork dejli njuz“.

Kada je komunikacija uspostavljena alternativnim kanalima, avion je vraćen na izlaz radi kontrole i utvrđeno je da nema opasnosti po bezbednost, prenosi „Blic“.

Putnici su u utorak uveče na Tviteru pisali da su prebačeni na sledeći let, nakon što je došao novi pilot.

Takođe su pisali da „nema pomena o nadoknadi“ zbog pretrprljenog straha, da im još niko rekao da podignu ruke uvis, da su mislili da će umreti i da su dva sata bili zaglavljeni na aerodromu u Njujorku zbog prekida komunikacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar