U trendu

Pilot Pavlićević: Nebeska prostanstva ne znaju za podele

BAR – Pilot ugašenenog Montenegro erlajnsa Nikola Pavlićević, koji je na poslednjem letu te kompanije ka Beogradu u petak na nebu ostavio trag u obliku srca, donirao je barskoj Narodnoj kuhinji 329 evra.

“Odlučio sam da simboličnu cifru najlepšeg leta doniram Narodnoj kuhinji Bara, jer tamo rade žene velikog srca, čija je svakodnevica nesebično darivanje”, poručio je Pavlićević, preneli su podgorički mediji.

Nakon što je Pavlićević obavio let, za koji je rekao da je bio najlepši u njegovoj karijeri, na društvenim mrežama su ga optužili da je za taj produženi deo maršute potrošio gorivo koje neko treba da plati.

Na te kritike Pavlićević je odgovorio donacijom.

“Nije mi namera da na taj način opravdam svoj postupak, jer on za mene nema materijalnu vrednost, niti da sebe predstavim kao dobročinitelja, već da istaknem da je srce simbol ujedinjenja i sloge i da svi tome treba da težimo. To uzvišeno obeležje ljubavi iscrtano po slikama nekadašnjih državnih preduzeća, kao i ono na nebu, koje za mene nikada neće prestati da traje, treba da nas osnaži i natera da se udruženi borimo za svoje ideale”, rekao je Pavlićević.

Rekao je da nije mogao ni da pretpostavi da će poslednji, neobjašnjiv i iznad svega poseban let, za kompaniju u kojoj je osam godina posvećeno radio, biti osnova za širenje netrpeljivosti i produbljivanje već poljuljanih odnosa među ljudima.

“Ne treba da dozvolimo da ljutnja i ostrašćenost zasene saosećanje i razumevanje. Uzmemirujuće i nadasve inspirativno srce je rezultat iskrenih osećanja, ljubavi i privrženosti i želim da ga tako svi dožive, jer nebeska prostranstva ne poznaju razlike ni podele”, kazao je Pavlićević.

Svedoci smo, kaže Pavlićević, da je poslednjih dana, kako u Crnoj Gori, tako i regionu, isprepletena priča vezana za srce, koje se, osim na nebu, našlo i na mnogim portalima, jer je postalo obeležje brojnih devastiranih preduzeća.

“Najiskrenije saosećam sa svim porodicama koje su zbog toga pretrpele velike gubitke, kako materijalne, tako i one duhovne. Poštujem sve reakcije građana, razumem i ne osuđujem ni one koji su ovom uzvišenom simbolu pripisali negativne nagoveštaje”, poručio je Pavlićević.

Nažalost, kako dodaje, aktuelne političke prilike su nas naterale da sve posmatramo upravo kroz tu suprotstavljenu prizmu, da zaboravimo na one prave ljudske vrednosti i potrebu čoveka da u kompleksnom trenutku demonstrira čistu emociju.

“Ponavljam, ne zameram na malicioznim i grubim komentarima, u kojima je moj čin ocenjen kao izraz samovolje, licemerja, rasipništva, nepoštovanja i bahatosti”, naveo je Pavlićević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.