U trendu

Pisonero: Dijalog ključan za očuvanje stabilnosti

PODGORICA – Za očuvanje stabilnosti u zemlji i za napredovanje na putu ka Evropskoj uniji ključan je širok međustranački politički dijalog radi prevazilaženje podela, izjavila je Ana Pisonero Hernandez, portparolka evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija.

Odgovarajući na pitanje da li veruje da vlast i opozicija mogu započeti dijalog o ključnim pitanjima evropske budućnosti Crne Gore, ona je rekla da je dijalog ključan, prenosi portal RTCG.

„Sada je vreme da svi donosioci odluka u Crnoj Gori dokažu privrženost evropskom putu i evropskim vrednostima promovišući mir i toleranciju i radeći zajedno konstruktivno, mimo svih političkih razlika, na dobrobit građana i za evropsku budućnost zemlje“, rekla je Pisonero Hernandez za Dan.

Na pitanje da li je već poznato kada će Evropska komisija objaviti godišnji izveštaj o Crnoj Gori, jer je ranije pominjano da će to biti u oktobru, ona je odgovorila da će to biti na jesen.

„Naredni izveštaj o Crnoj Gori biće deo godišnjeg paketa proširenja na jesen 2021. godine“, rekla je Pisonero Hernandez.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.