U trendu

Pjongjang saopštio da nema novih slučajeva kovida-19

SEUL – Severna Koreja saopštila je danas da
nema novih slučajeva kovida-19, prvi put od kada je sredinom maja priznala da je izbila epidemija, javili su državni mediji.

Ova međunarodno izolovana zemlja saopštila je ranije ovog meseca da je na putu da „konačno stavi pod kontrolu“ prvu javno priznatu krizu sa korona virusom i to u trenutku kada su njeni azijski susedi ponovo suočeni sa porastom broja inficiranih podvarijantom omikron soja virusa korona, prenosi Rojters.

Zvanična novinska agencija KCNA saopštila je da se 99,99 odsto od 4,77 miliona infiiciranih pacijenata od kraja aprila potpuno oporavilo, ali zbog očigledno nedovoljnog testiranja, S. Koreja nije objavljivala podatke o broju pozitivnih na virus.

Stručnjaci za zarazne bolesti doveli su u sumnju tvrdnje Severne Koreje, a Svetska zdravstvena organizacija je prošlog meseca saopštila da zbog nedostatka tačnih podataka veruje da se situacija pogoršava, a ne poboljšava.

KCNA je saopštila da su snage za brzu mobilnu terapiju i dalje u stanju pripravnosti i da su u toku napori da se „otkriva i suzbije epidemija“ sve dok se i poslednji pacijent potpuno ne oporavi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar