U trendu

Plenković: HR nastavlja s jačanjem sposobnosti HV

ZAGREB 1. februara (Tanjug) – Kupovinom francuskih borbenih aviona tipa Rafali i oklopnih borbenih vozila Bredli od SAD, hrvatska vlada nastavlja s politikom jačanja sposobnosti i modernizacije Hrvatske vojske, poručio je danas hrvatski premijer Andrej Plenković na sastanku sa članovima Hrvatskog generalskog zbora.

Hrvatski generalski zbor je braniteljsko, dobrovoljno nevladino i nestranačko udruženje, a iz Banskih dvora su saopštili da je premijer Plenković primio predstavnike Hrvatskog generalskog zbora na čelu s general-bojnikom Marinkom Krešićem, koji je nedavno izabran za predsednika tog udruženja.

Plenković je goste upoznao sa procesima nabavke Rafaela i Bredlija, što je, kako se navodi, označio kao značajna ulaganja vlade u Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo i kopnenu vojsku.

„Time se nastavlja politika jačanja sposobnosti i modernizacije Hrvatske vojske, uz kontinuiran rast odbrambenog budžeta, poboljšanje statusa i materijalnih prava hrvatskih vojnika i ulaganje u opremu“, naveo je Plenković.

Istakao je, dodaje se, da su „poštovanje digniteta Domovinskog rata i briga o hrvatskim braniteljima temeljne vrednosti koje celo hrvatsko društvo treba da neguje, pri čemu vlada čini sve da hrvatski branitelji imaju dostojanstven život u današnjoj Hrvatskoj, za čiju su slobodu i samostalnost dali sve“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.