U trendu

Plenković: Letelica koja je pala u Zagreb ruske proizvodnje

ZAGREB – Hrvatska vlada danas je saopštila da je na području Jaruna u Zagrebu pala bezpilotna letelica vojnog tipa koja je u hrvatski vazdušni prostor ušla iz vazdušnog prostora Mađarske, a premijer Plenković je saopštio da je reč o letelici ruske proizvodnje.

„Sve nadležne službe uključene su odmah po uočenju pada bezposadne letelice vojnog tipa koja je, prema dosad prikupljenim podacima, u hrvatski vazdušni prostor ušla iz smera istoka prema zapadu, odnosno iz vazdušnog prostora Mađarske, brzinom od 700 kilometara na sat na visini od 1.300 metara“, precizira se u saopštenju, prenosi Hina.

Hrvatski premijer Andrej Plenković, koji se trenutno nalazi u Parizu na sastanku EU lidera o stanju u Ukrajini, obratio se danas javnosti, navodeći da je reč o letelici ruske proizvodnje.

„Prema onome što sada imamo kao informaciju, reč je o letelici ruske proizvodnje. Ne zna se je li bila u posedu ruske ili ukrajinske vojske“, naveo je Plenković.

„Zna se da je došla u Hrvatsku iz pravca Mađarske, a u Mađarsku iz pravca Rumunije. Znamo da je letela nekoliko minuta iznad Hrvatske i srušila se u Zagrebu. Dobro je što nema povređenih i pala je na deo koji nije ni kuća ni zgrada. Nadležne službe obavljaju istragu“, rekao je hrvatski premijer.

On je dodao da je Hrvatska kontaktirala ukrajinsku stranu u vezi informacija o tome kako je ta letelica došla čak do Zagreba, prenosi Indeh.hr.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.