U trendu

Plenković: Ne postoji HDZ-ovo pravosuđe

ZAGREB – Ne postoji HDZ-ovo pravosuđe, poručio je danas premijer Andrej Plenković komentarišući hapšenje trojice sudija, koje je bivši prvi čovek FK Dinamo Zdravko Mamić označio kao podmitljivce, a predsednik Zoran Milanović je to nazvao HDZ-ovim pravosuđem.

Plenković je rekao da je hrvatsko pravosuđe tokom vlasti njegove vlade potpuno nezavisno i samostalno.

Dodao je da mu se čini da to ponajviše smeta predsedniku Zoranu Milanoviću i opoziciji.

„Činjenica je da DORH pokreće postupke bez uticja politike, izbija im iz ruku argument da je HDZ kao vladajuća stranka korumpirana ili da štiti korupciju. Ta mantra je već niz godina srž njihove politike, a svaki postupak je potvrda da nisu u pravu“, rekao je premijer.

Dodao je i da je broj pokrenutih postupaka dokaz da nema privilegovanih, kao i da stranačka pripadnost ili položaj ne štiti, kako je rekao, ama baš nikoga od odgovornosti.

“ Da je pravosuđe HDZ-ovo i da su ove sudije HDZ-ovi, kako tvrdi Milanović, je jednostavno laž. I sve teže je plasirati tu lažnu tezu o korupciju. Postupci koji se pokreći za mandata naše vlade znači samo jedno – ovo je vreme obračuna s korupcijom i naša je vlada shvatila šta su čije nadležnosti i ne traži od direktora policije ili glavne državne tužiteljke da nas informiše o istragama koje su tajne“, rekao je Plenković na otvorenom delu sednice vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.