U trendu

Plenković nema potrebu da razgovara sa Milanovićem, država funkcionise

ZAGREB – Hrvatski premijer Andrej Plenković komentarisao je danas saopštenje Kabineta predsednika Zorana Milanovića o sedam dopisa bez odgovora i istakao da je jedno od tih pisama objavljeno da bi se prekrile priče o predsednikovoj porodici.

„Ta neka igrica dr. Jekyll i mr. Hyde, gde ste jedan dan na nišanu, a drugi dan bacate pisma da bi se pokrile priče o porodici“, rekao je premijer na konferenciji za novinare nakon sednice vlade.

Prema rečima Plenkovića, odgovor na objavljivanje pisma je vrlo jednostavan.

„Nema tu nikakvih ličnih odnosa. Oni ne postoje i oni su nebitni. Postoje politički odnosi i oni se moraju sagledati u celini. Oni se temelje na onoj narodnoj: kako seješ, tako žanješ“, rekao je Plenković.

Pojasnio je da je poslednja prilika za njegovu saradnju sa Milanovićem bila 24. februara prošle godine, kada je započela ruska agresija na Ukrajinu.

Tada, isktakao je, nije bilo interesa i sastanak nije održan.

Rekao je i da predsednik u pismu ističe da vlada samostalno donosi spoljnopolitičke odluke i ustvrdio da on radi istu stvar kada komentariše rat u Ukrajini.

Odgovarajući na pitanje ima li on želju da razgovara, Plenković je rekao da misli „da država dobro funkcioniše“ i da ne vidi „neku potrebu“, preneli su hrvatski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar