U trendu

Plenković smenio dvoje ministara u hrvatskoj Vladi

ZAGREB – Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je smenio ministra građevinarstva Ivana Paladinu i ministarku EU fondova i regionalnog razvoja Natašu Tramišak.

On je kazao da je nakon obavljenih konsultacija, sastanka parlamentarne većine i razgovora s Paladinom i Tramišak odlučio da ih razreši dužnosti ministara, a na njihova mesta predloži Branka Bačića i Šimu Erlića, prenela je Hina.

„Zadovoljan sam radom dosadašnjih ministara, ali je vreme za osveženje u Vladi“, poručio je Plenković.

Kada je reč o Paladini, kazao je da su zajedno došli do zaključka da je bolje da on napusti resor, a za novog potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva predložio je Branka Bačića.

„On je moj bliski saradnik, on je čovek velikog iskustva s kojim sarađujem već duže vreme, a obnova mora biti glavni prioritet Vlade“, istakao je Plenković.

Erlić će postati novi ministar EU fondova i regionalnog razvoja, a premijer je za njega kazao da je kao saradnik ministarke dobro upućen u tu tematiku.

„Što se tiče ministarke Tramišak, ona nije bila najsrećnija što napušta Vladu, ali predsednik Vlade ima pravo da bira svoje saradnike i funkcioniše na način da ima puno poverenje u svoje saradnike”, rekao je Plenković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.