U trendu

Plenković stigao u Kijev, pozdravio ga Zelenski

KIJEV – Premijer Hrvatske Andrej Plenković stigao je jutros u Kijev, gde će se sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, predsednikom vlade Denisom Šmihalom i predsednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom, saopštila je hrvatska vlada.

Vlada je objavila fotografije na kojima se vidi da je Plenkovića pozdravio ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, navodi Index.

Sa Plenkovićem su i ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman i šef kabineta premijera Zvonimir Frka-Petešić. Njih je dočekala ambasadorka Anica Đamić, koja se vratila u Kijev, gde će ostati i nastaviti da vodi amlbasadu Hrvatske u Ukrajini.
„Hrvatska zna kako je biti pod vojnom agresijom te nastavlja pružati političku, diplomatsku, finansijsku, humanitarnu, tehničku i svaku drugu moguću podršku Ukrajini, kao i pomoć u zbrinjavanju ukrajinskih izbeglica“, navela je Vlada Hrvatske u saopštenju.

Dodaje se da do posete Plenkovića Ukrajini dolazi uoči Dana Evrope i da je to izraz solidarnosti i podrške ukrajinskim vlastima i prijateljskom ukrajinskom narodu, koji je, kako je navedeno, „žrtva brutalne ruske agresije“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.