U trendu

Plenković: Vulinove izjave su totalno neprimerene

ZADAR – Predsednik hrvatske vlade Andrej Plenković izjavio je danas da su izjave srpskog ministra policije Aleksandra Vulina „totalno neprimerene“.

Plenković je komentisao izjave predsednika Hrvatske Zorana Milanovića i srpskog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina koji je, kako piše zagrebački N1, kazao da „Zoran Milanović spada u gluplje hrvatske političare“.

„Za razliku od većine aktera na sceni, i hrvatske i sprske, ja sam predsednik vlade koji namerno, sistemski, svesno, s punim uverenjem izbegava takve situacije međusobnog medijskog prepucavanja i nametanja retoričkog konflikta od kojeg možemo da imamo samo štetu. Čvrsto stojim oko takvog stava“, kazao je Plenković, prenosi zagrebački N1.

Plenković je dodao da „svejedno, smatra da su ove izjave neprimerene.“

„Ove izjave, naročito koje Vulin izgovara, totalno su neprimerene, treba ih odbaciti i osuditi na svaki način. Želim da se prvo pitanje hrvatske manjine u Srbiji i srpske manjine u Hrvatskoj unapređuje, da njihova prava budu zaštićena, da se oni dobro osećaju. Imali smo ovaj poziv za vešanjem zastava, videli ste da se to u Hrvatskoj nije dogodilo zbog poverenja i kvalitetnog odnosa kojeg vlada Hrvatske ima sa koalicionim partnerom SDŠ-om i njihovim mudrim, odmerenim stavom koji su oni iskomunicirali“, dodao je.

Premijer Hrvatske je istakao da sva pitanja sa Srbijom želi da rešava dijalogom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar