U trendu

Po poternici iz CG, uhapšen u Srbiji zbog ubistva u Kotoru

PODGORICA – Po međunarodnoj poternici Interpola Podgorica, u Srbiji je danas liÅ¡en slobode crnogorski drÅŸavljanin N.M. (40), saopÅ¡tila je Uprava policije Crne Gore.

Za N.M. je raspisana međunarodna poternica na osnovu naredbe ViÅ¡eg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka za krivično delo teÅ¡ko ubistvo u pokuÅ¡aju, jer se sumnjiči da je 16. septembra 2017. godine u Kotoru ubio G.L. i pokuÅ¡ao da ubije M.L, kaÅŸe se u saopÅ¡tenju crnogorske policije dostavljenom Tanjugu.

Kako se navodi, N.M. se potraÅŸuje i na osnovu naredbe ViÅ¡eg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije.

„Sumnjiči se da je kao član kriminalne organizacije imao zadatak da pruÅŸa pomoć i podrÅ¡ku u izvrÅ¡enju planiranih krivičnih dela kriminalne organizacije, da deluje kao izvrÅ¡ilac ovih dela, da prenosi uputstva i zadatke organizatora drugim pripadnicima kriminalne organizacije, te i da ostvaruje saradnju sa pripadnicima druge kriminalne organizacije“, navodi se u saopÅ¡tenju.

Crnogorska policija dodaje je „N.M. potraÅŸivano na međunarodnom planu zbog teÅ¡kih krivičnih dela, te su sluÅŸbenici Sektora kriminalističke policije u odnosu na ovo lice sprovodili istragu ciljanog traganja u saradnji sa viÅ¡e drÅŸava“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.