Po poternici iz CG, uhapšen u Srbiji zbog ubistva u Kotoru

PODGORICA – Po međunarodnoj poternici Interpola Podgorica, u Srbiji je danas lišen slobode crnogorski državljanin N.M. (40), saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Za N.M. je raspisana međunarodna poternica na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, jer se sumnjiči da je 16. septembra 2017. godine u Kotoru ubio G.L. i pokušao da ubije M.L, kaže se u saopštenju crnogorske policije dostavljenom Tanjugu.

Kako se navodi, N.M. se potražuje i na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije.

„Sumnjiči se da je kao član kriminalne organizacije imao zadatak da pruža pomoć i podršku u izvršenju planiranih krivičnih dela kriminalne organizacije, da deluje kao izvršilac ovih dela, da prenosi uputstva i zadatke organizatora drugim pripadnicima kriminalne organizacije, te i da ostvaruje saradnju sa pripadnicima druge kriminalne organizacije“, navodi se u saopštenju.

Crnogorska policija dodaje je „N.M. potraživano na međunarodnom planu zbog teških krivičnih dela, te su službenici Sektora kriminalističke policije u odnosu na ovo lice sprovodili istragu ciljanog traganja u saradnji sa više država“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.