U trendu

Pobednička koalicija u PG proglasila izborni rezultat

PODGORICA – Izborna komisija (IK) Glavnog grada, pošto je predsednik Vladimir Vukčević napustio sednicu, proglasila je večeras kkonačne izborne rezultate u Podgorici.

Prethodno je Vukčević rekao da zaključuje sednicu i napustio salu sa članovima Izborne komisije iz DPS, ali su ostali članovi nastavilirad i proglasili izborni rezultat.

Sekretar Izborne komisije u Glavnom gradu Vladimir Vujović (Demokrate CG) sapštio je da pošto predsednik Vukčević nije prihvatio da se u skladu s Poslovnikkom IK izjasni o dnevnom redu, komisija nastavlja rad.

Za predsedavajućeg je izabran najstariji član IK Radoslav Jokić (DF).

Nakon proglašenja konačnih rezultata, Vujović je rekao da je sada stručna služba u obavezi da obezbedi overu tih akata i da ih dostavi Službenom listu.

Za utvrđivanje rezultata glasalo je sedam članova IK-a, iz redova pobednika izbora u Podgorici. Prethodno je sedam članova glasalo za odbacivanje prigovora koji su bili na dnevnom redu današnje sednice.

Vlast u Podgorici činiće:Lista „Svi za naš grad“ koja je osvojila 24 mandata, Pokret „Evropa sad“ 13, „Za budućnost Podgorice“ 11, „Idemo ljudi“ šest, a „Može Podgorica, ovo je naš grad“ četiri mandata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar