U trendu

Pobuna u Senatu – demokrate bojkotuju Trampove kandidate

Demokrate u američkom Senatu danas su bojkotovale planirano glasanje odbora o dvojici kandidata koje je nominovao američki predsednik Donald Tramp – Stivena Manuhina za ministra finansija i Toma Prajsa za ministra zdravlja – zbog čega glasanje nije moglo da se nastavi.

Demokrate su navele da odlažu glasanje jer traže više informacija o Prajsovim deonicama u australijskoj medicinskoj kompaniji i navodima da je Manuhinova nekadašnja banka UanVest koristila automatske potpise, što se kosi sa njegovom izjavom senatorima, prenosi Rojters.

U međuvremenu, demokratska senatorka u Odboru za pravosuđe Dijan Fajnstajn iz Kalifornije rekla je da će glasati protiv Trampovog kandidata za javnog tužioca, senatora Džefa Sešensa.

Ona objašnjava da ne može da pomiri nezavisnost koju iziskuje ta funkcija „sa pristrasnošću koju je taj kandidat pokazao“, prenosi AP, uz napomenu da je Sešens jedan od najranijih Trampovih podržavalaca.

Senatski Odbor za pravosuđe danas se sastaje radi glasanja o toj nominaciji.

Sešens tvrdi da nije učestvovao u sačinjavanju izvršne uredbe Bele kuće o izbeglicama i imigraciji, a u odgovoru senatoru iz Vermonta Patriku Liju s tim u vezi, napisao je da „ni on niti ijedan član njegovog osoblja nije imao ulogu u pisanju te uredbe“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.