Počelo suđenje portirima luksuznog hotela zbog dilovanja

AMSTERDAM – U Holandiji je počelo suđenje trojici bivših portira luksuznog hotela W Amstredam zbog dilovanja kokaina.

Iako je otkriveno šta rade tajnom istragom i iako se radi o četiri grama droge, pokrenut je postupak jer su vlasti očito želele da pošalju signal holandskoj ugostiteljskoj industriji, izjavio je advokat Vito Šukrula, prenosi holandski portal Nos.

Istraga je počela 2018. godine zbog dojave da osoblje hotela diluje drogu gostima, a i sama uprava hotela obavestila je policiju, ali je zahtevala diskreciju kako bi se sačuvao ugled hotela.

Policija je najpre primetila da prolaznici pozdravljaju portire i razmenjuju s njima male plastične vrećice, zbog čega je državni tužilac dao dozvolu da agenti mogu da se predstavljaju kao gosti hotela i tako kupe drogu.

Policajci su najpre preko jednog portira u roku od pola sata nabavili dva grama kokaina, a sutradan i od drugog, pri čemu je jedan od njih rekao da je to „prvi prioritet“ hotela.

Posle nekoliko meseci, agenti su i od trećeg portira naručili i nabavili kokain.

Advokat odbrane rekao je da je da je policija otišla predaleko i da je u luksuznim hotelima poput W Amsterdam „gost kralj“, kao i da portiri nisu bili u mogućnosti da odbiju gosta.

„U vreme kada se kokain i tablete mogu svugde nabaviti, od školskih zabava do zatvora, pomalo je preterano da tužilac daje dozvolu da se tajno snimaj proces u hotelu zbog jednog ili dva grama kokaina“, rekao je advokat Pele Tuinenburg.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.