U trendu

Pogubljen brat bivšeg potpredsednika Avganistana Saleha

KABUYL – Talibani su pogubili brata bivšeg potpredsednika Avganistana Amrulaha Saleha, koji je bio jedna od lidera Nacionalnog fronta otpora u provinciji Panšir, saopštio je danas njegov nećak.

Vest o egzekuciji Salehovog brata Rahulaha Azizija doalzi nekoliko dana nakon što su talibani preuzelio kontrolu nad Panširom, poslednjom provincijom koja im je pružala otpor.

„Ubili su mog strica. Ubili su ga juče i ne daju nam da ga sahranimo. Stalno govore da njegovo telo treba da trune“, naveo je Ebadulah Saleh u tekstualnoj poruci, prenosi Rojters.

Na nalogu talibanske službe za informisanje na urdu jeziku Alemara kaže se da je Rohulah Saleh poginuo tokom borbi u Panširu.
Amrulah Saleh, koji se proglasio „privremenim predsednikom“ nakon što je Ašraf Gani napustio zemlju kada su talibani osvojili Kabul 15. avgusta, napustio je Panšir i nije poznato gde se nalazi.

Talibani su u ponedeljak objavili da je provincija osvojena nakon nekoliko dana intenzivnih borbi i velikih gubitaka na obe strane.

Panšir je bio poslednji deo Avganistana gde talibani nisu imali potpunu kontrolu, a u njemu deluje antitalibanski pokret Nacionalni front otpora (NRF), koji se mobilisao pod vođstvom Ahmada Masuda, ubijenog heroja antisovjetskog otpora Ahmada Šaha Masuda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.