U trendu

Pojavio se video na kome se vidi egzekucija članova ID

Na društvenim mrežama nedavno se pojavio uznemirujući video, koji prikazuje 18 muškaraca u narandžastim kombinezonima, sa povezom preko glave, koji kleče na zemlji i koje ubijaju maskirani muškarci u crnim odelima pucajući im u potiljak.

Kako prenosi Dejli mejl, nejasno je ko je izdao naredbu za njihovu egzekuciju, ali pretpostavlja se da su ubijeni borci Islamske države.

Na snimku se vidi da su ubijeni bili raspoređeni u nekoliko redova, dok su oko njih šetali njihovi egzekutori koji su zatim u njih ispalili kišu metaka iz, pretpostavlja se, poluautomatskog oružja.

Nakon što im je pucano u potiljak, egzekutori su ponovo pucali u njihova tela.

https://twitter.com/GoldingBF/status/889471614806441984

Pretpostavlja se da se ova egzekucija dogodila u Libiji, buduci da su i ranije stizale uznemirujuce vesti i snimci iz te zemlje u kojoj se masovno svete teroristima ID.

Ovaj video se pojavio usred tenzija između džihadista i libijskih snaga u Bengaziju, a nakon što je Kalifa Haftar, bivvsi vojnik u Gadafijevom režimu, a sada komandant Libijske nacionalne armije (LNA) proglasio pobedu u tom gradu.

Video je datiran na 17. juli, što znači da se egzekucija dogodila svega nekoliko dana nakon što je portparolka UN Liz Trosel pozvala LNA, koja kontroliše istok zemlje, da ispita egzekucije zatvorenika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar