U trendu

Pokret otpora Panšira spreman na saradnju protiv ID

MOSKVA – Pokret otpora u severnoj avganistanskoj provinciji PanÅ¡ir spreman je za saradnju o pitanjima antiterorizma sa drugim zemljama u regionu, ali tek kada se postigne načelni sporazum sa talibanima o budućnosti zemlje, izjavio je danas portparol pokreta otpora Fahim DaÅ¡tim.

„Bićemo spremni za bilateralnu ili multilateralnu saradnju sa zemljama u regionu. To je pitanje za njih“, rekao je DaÅ¡tim za Tas s.

Prema njegovim rečima, snage otpora trenutno razgovaraju o antiterorističkim pitanjima sa SAD, evropskim i regionalnim zemljama i ÅŸele da poguraju talibane da mirno reÅ¡e postojeće probleme, putem pregovora.

„Ako se to ne dogodi, ako talibani ÅŸele da uspostave svoju vladu sa svojom vizijom Avganistana, naÅ¡ zahtev će biti da se ne priznaju talibani, da im se uvedu sankcije“, istakao je DaÅ¡tim.

On je istakao da se oni ne dogovaraju sa talibanima protiv Islamske drÅŸave.

„U pregovorima smo sa talibanima o uspostavljanju vlade, sistema u Afganistanu koji bi bio u stanju da reÅ¡i sve postojeće probleme, uključujući i prisustvo terorističkih grupa“, rekao je DaÅ¡tim.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.